Meest recente artikelen

Steenfruit, wat is dat eigenlijk?

Plus: heerlijke recepten om ermee aan de slag te gaan!

Steenfruit, wat is dat eigenlijk? Artikel

Steenfruit: je hebt er waarschijnlijk wel al eens over gehoord, én je hebt ze vast al eens gegeten. Maar wat is het nu precies? En wat kun je ermee doen?

Wat is steenfruit?

Vruchten met een pit waar het vruchtvlees niet aan vasthangt, noemen we steenfruit. In de pit zitten ook de zaadjes. Naast perziken en nectarines zijn bekende voorbeelden kersen, pruimen en abrikozen, maar ook olijven en zelfs noten.

Perzik of nectarine?

Een nectarine is een zusje van de perzik met dat verschil dat nectarines een gladde schil hebben. Daardoor blutst die ook minder snel en kan die makkelijker in je handtas.

Wanneer zijn ze rijp?

Wil je nu je tanden in een perzik of nectarine zetten? Koop ze dan meteen zacht en heerlijk geurend. Toch iets te veel ingekocht en dreigen ze overrijp te worden? Leg ze dan in de koelkast. Zo bewaar je ze langer.

Perziken: wit, geel of plat?

Het zijn allemaal perziken. De witte perzik smaakt echter iets feller dan de gele, maar heeft ook een gevoeliger velletje. De platte perzik wordt ook wel een wilde perzik genoemd, hoewel die even tam is als z'n neefjes en vooral minder fragiel is.

Verwerk ze koud en warm voor een heerlijk zoete zomertoets!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen