• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktballetjes met abrikoos en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje oosters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en hak de ui voor de saus. Fruit 'm in de olie. Doe er de tomatenpuree en 1 kl mosterd bij. Laat even sudderen. Kruid met 1 el kerrie, 1 kl bruine suiker, zout en peper. Doe er de tomatenblokjes en gedroogde abrikozen bij. Laat 15 minuten sudderen. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui voor de gehaktballetjes. Fruit de snippers in de vetstof. Neem van het vuur af en vermeng met 2 el peterselie. 

  3. 3

    Kneed het mengsel door het gehakt, samen met het ei, het paneermeel, de mosterd en de amandelen. Kruid met zout, peper en komijn. 

  4. 4

    Rol er balletjes van (5 cm) van en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom mooi bruin in de olie. 

  5. 5

    Serveer ze op wat saus en werk af met peterselie en amandelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en hak de ui voor de saus. Fruit 'm in de olie. Doe er de tomatenpuree en 1 kl mosterd bij. Laat even sudderen. Kruid met 1 el kerrie, 1 kl bruine suiker, zout en peper. Doe er de tomatenblokjes en gedroogde abrikozen bij. Laat 15 minuten sudderen. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui voor de gehaktballetjes. Fruit de snippers in de vetstof. Neem van het vuur af en vermeng met 2 el peterselie. 

  3. 3

    Kneed het mengsel door het gehakt, samen met het ei, het paneermeel, de mosterd en de amandelen. Kruid met zout, peper en komijn. 

  4. 4

    Rol er balletjes van (5 cm) van en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom mooi bruin in de olie. 

  5. 5

    Serveer ze op wat saus en werk af met peterselie en amandelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.