Recept

Panzanella met burrata en perzik

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke salade is het perfecte bijgerecht voor bij barbecue!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant.

  2. 2

    Spoel de aubergines, snij ze in de helft en dan in halve maantjes van ½ cm dik. Bestrooi ze rijkelijk met zout zodat het vocht eruitkomt, spoel af en dep droog. Spoel de courgettes en snij ze in plakken van ongeveer ½ cm dik. Gril de plakjes aubergine en courgette in wat olijfolie in de grillpan.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel de bladpeterselie, bieslook, tijm en rozemarijn en hak ze grof. Meng het citroensap met de gehakte kruiden en de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed.

  4. 4

    Spoel de perziken en snij ze in partjes. Maak een salade van alle groenten en de perzikpartjes en meng er de geroosterde ciabatta onder. Werk af met enkele blaadjes munt en basilicum en serveer er de burrata bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met burrata en perzik

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!