Abrikozenclafoutis (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozenclafoutis (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruitig dessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Dompel de abrikozen even onder in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze, snij ze doormidden en haal er de pit uit.

  2. 2

    Klop de suiker met de eieren en de vanillesuiker tot een schuimig witte massa. Doe er de bloem en de melk bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Giet het deeg in een met boter ingevette ovenschaal en leg er de abrikozen in. Zet de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met amandelen en hagelsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Dompel de abrikozen even onder in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze, snij ze doormidden en haal er de pit uit.

  2. 2

    Klop de suiker met de eieren en de vanillesuiker tot een schuimig witte massa. Doe er de bloem en de melk bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Giet het deeg in een met boter ingevette ovenschaal en leg er de abrikozen in. Zet de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met amandelen en hagelsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.