Meest recente artikelen

Lekker & fris: watermeloen is helemaal hot!

Frisse trend

Lekker & fris: watermeloen is helemaal hot! Artikel

Gebruik jij vaak watermeloen in je gerechtjes? Proficiat, dan ben je officieel hip! Deze kanjer is namelijk hét trendingrediënt van het moment.

In tegenstelling tot trendingrediënten als zoete aardappel, kurkuma, quinoa en avocado is watermeloen een ingrediënt dat we al tientallen jaren in onze fruitmanden en ijskasten hebben liggen. Dat hij lekker en gezond is, is niets nieuws. En dat hij lekker fris is weten we ook al langer. Hoewel zo'n stukje watermeloen uit de hand ook heerlijk is, zien we de laatste tijd meer speciale bereidingen van en met dit heerlijke fruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepekelde of gegrilde watermeloen? Het kan allemaal! Dit zijn de allerhipste watermeloen gerechtjes van het moment.

Voor meer gerechten met watermeloen druk je hier.

Vegan

Eet jij (soms) veganistisch? Gebruik je meloen dan als vervanger van tonijn (bijvoorbeeld in je sushipoké bowl of taco). Vooral gedroogd benadert hij de structuur. Maar je kan hem ook bakken. Hij is extra lekker wanneer je hem marineert, want deze grote kanjer neemt alle smaken op als een spons.

https://www.pinterest.com/pin/389702173987286792/

Tartaar

Maak een tartaar van tonijn, avocado en watermeloen en stapel ze mooi op in een rondje. Zo mooi, zo fris!

https://www.pinterest.com/pin/20618110777365479/

Gegrild

Alles wordt lekkerder als je het even op de grill gooit. Ook meloen! Eet bijvoorbeeld gegrilde watermeloen met feta, kersen en pistachenoten als salade, of gegrilde watermeloen met ijs als dessert.

Watermeloen Pizza

Gek op pizza? Leg er eens watermeloen op. Maak bijvoorbeeld deze Griekse pizza met watermeloen en feta.

Pak je het liever wat gezonder aan? Maak dan een watermeloen pizza. Lekker fris, snel klaar en je kan hem eten als ontbijt, snack, lunch of dessert. Zo maak je hem:

  • Snij de boven- en onderkant van de meloen af met een groot, scherp mes.
  • Snij ronde plakken van +/- 3cm dik van je meloen. Snij de plakken telkens in 6 punten en leg ze op een bord.
  • Beleg je pizza. Zoet, zuur, zout: het kan allemaal. Experimenteer er op los! Eén van onze favoriete toppings is alvast roomkaas en vers fruit.

https://www.pinterest.com/pin/72831718954664111/

Granité en sorbet

Zoetebek? Dan is deze granité of deze sorbet met in wijn gestoofde vijgen écht iets voor jou!

Drankjes

Dat watermeloenwater erg hip zou worden in 2017, voorspelden we in december al. Maar ondertussen zijn ook andere drankjes met watermeloen helemaal hot. Probeer bijvoorbeeld de shot met limoenschuim of de summer tequila eens uit. Of wat dacht je van een heerlijke rum-meloen cocktail, geserveerd in een watermeloen? In het filmpje hieronder zie je hoe je hem maakt.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen