Recept

Radicchio met gegrilde nectarines, pecannoten en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade past perfect bij op de BBQ gegrilde spekfakkels!

Spekfakkels zijn satéprikkers waar je dikke repen spek op rijgt. Je koopt ze kant-en-klaar of maakt ze snel zelf.

Radicchio, ook wel rode sla genoemd, behoort tot dezelfde plantenfamilie als witloof. Het prachtige kropje met knapperige paarsrode bladeren en witte nerven wordt meestal rauw gegeten, maar ook gestoofd is het erg lekker!

Tip! Gegrilde steenvruchten zoals nectarines, pruimen en perziken zijn een echte aanrader in salades.

bereiding
  1. 1

    Pluk de blaadjes van de radicchio, spoel ze, droog ze en scheur ze in hapklare stukken.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje, kruid met peper en zout en schud er krachtig mee.

  3. 3

    Snij de geitenkaas in plakjes. Spoel de nectarines en snij ze in partjes. Bestrijk de partjes lichtjes met olijfolie en gril ze goudbruin in een grillpan of op de barbecue.

  4. 4

    Verdeel de radicchio, de gegrilde nectarines en de geitenkaas over een schaal. Bestrooi met de pecannoten en de munt en druppel er de dressing over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Radicchio met gegrilde nectarines, pecannoten en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!