Recept

Gepofte aardappel met stoofvlees en pruimenchutney

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Pel de ui, snij in fijne stuk- ken en stoof aan in boter. Voeg het stoofvlees toe en bak verder tot het gekleurd is. Blus met het bier. Leg er de tijm en laurier bij.

 2. 2

  Besmeer de boterham met de mosterd en leg hem bij in de pan. Zet het vuur zachter en laat 1,5 uur stoven, roer regelmatig om, voeg eventueel water toe als het niet vochtig genoeg is. Roer tot het vlees in draadjes uit elkaar valt. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de aardap- pelen in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Laat ze 35 à 40 minuten poffen in de oven.

 4. 4

  Snij de gepofte aardappe- len in, lepel er wat van het draadjesvlees op en serveer met een flinke lepel van de pruimenchutney.

Pittige pruimenchutney
 1. 1

  Spoel de pruimen, verwij- der de pitten en halveer ze. Maak de uien, gember, chili- peper en knoflook schoon en snipper ze fijn.

 2. 2

  Doe alle ingrediënten samen met de specerijen in een pan en breng aan de kook. Roer goed en laat op een zacht vuur inkoken tot confituurdikte. Dit kan 1 à 2 uur duren, de duur hangt
  af van de hoeveelheid vocht in de pruimen.

 3. 3

  Giet de chutney warm in schone warme potten. Laat afkoelen voor je de potten afsluit. Zet ze 4 weken op een donkere plaats voor je ze gebruikt.
   

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met stoofvlees en pruimenchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!