Recept

Frangipane met pruimen en vijgen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hoe rijper de vijgen, hoe lekkerder deze taart wordt.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat van 40 cm op 25 cm met een vel bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik er enkele gaatjes in met een vork, doe er bakparels in en bak blind voor in 15 minuten.

 2. 2

  Meng intussen de zachte boter met de suikers tot je een romig mengsel krijgt. Breek de eieren en roer ze door het boter-suikermengsel. Doe het amandelpoeder erbij, meng goed en spatel vervolgens de bloem door het beslag. Giet de melk bij het beslag en meng zorgvuldig. Voeg enkele druppeltjes amandelextract toe en meng nogmaals.

 3. 3

  Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C.

 4. 4

  Besmeer de taartbodem royaal met de vijgenconfituur en strijk daarna het amandeldeeg over de confituur. Spoel de pruimen en de vijgen, verwijder de pit uit de pruimen en snij het fruit verder in partjes. Verdeel het fruit over het deeg, duw het er een beetje in. Hak de gepelde amandelen grof en bestrooi de taart ermee.

 5. 5

  Bak de frangipanetaart 30 minuten in de oven. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de vork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen, of serveer warm met een bolletje ijs of een toef zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipane met pruimen en vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!