Warme perziken met honing en vanille-ijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Warme perziken met honing en vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sluit de avond lekker zoet af

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Ontpit de perziken of nectarines en snij ze in dikke partjes.

  2. 2

    Smelt de boter in een pannetje. Voeg de partjes nectarine of perzik toe en bak ze aan beide kanten tot ze zacht worden, maar niet uit elkaar vallen.

  3. 3

    Voeg de honing toe en roer voorzichtig. Doe er het sinaasappelsap bij en laat eventjes opkoken.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur, roer de reepjes basilicum door de saus en verdeel het fruit over 4 mooie schaaltjes of glazen. Serveer het fruit warm, met een ijskoud bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Ontpit de perziken of nectarines en snij ze in dikke partjes.

  2. 2

    Smelt de boter in een pannetje. Voeg de partjes nectarine of perzik toe en bak ze aan beide kanten tot ze zacht worden, maar niet uit elkaar vallen.

  3. 3

    Voeg de honing toe en roer voorzichtig. Doe er het sinaasappelsap bij en laat eventjes opkoken.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur, roer de reepjes basilicum door de saus en verdeel het fruit over 4 mooie schaaltjes of glazen. Serveer het fruit warm, met een ijskoud bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.