Pruimengalette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pruimengalette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze heerlijke pruimengalette. Natalie: “Ik heb altijd een rol kant-en-klaar kruimeldeeg in de koelkast, dat maakt deze galette de perfecte taart voor onverwacht bezoek. Varieer met nectarines, rabarber, kersen, rode vruchten of druiven. Zorg steeds voor een liter ijs in de diepvries voor de afwerking...”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de pruimen, ontpit ze en snij ze in partjes. Maal de koekjes fijn en meng ze met de geraspte sinaasappelschil, de kaneel en de rietsuiker.

  2. 2

    Ontrol het kruimeldeeg. Bestrooi met 3/4 van de koekjescrumble en beleg met de pruimen. Plooi de randen van het deeg toe en bestrooi met de rest van de koekjescrumble. Bak 25 minuten in de oven. Serveer de galette met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de pruimen, ontpit ze en snij ze in partjes. Maal de koekjes fijn en meng ze met de geraspte sinaasappelschil, de kaneel en de rietsuiker.

  2. 2

    Ontrol het kruimeldeeg. Bestrooi met 3/4 van de koekjescrumble en beleg met de pruimen. Plooi de randen van het deeg toe en bestrooi met de rest van de koekjescrumble. Bak 25 minuten in de oven. Serveer de galette met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.