Meest recente artikelen

Op deze zelfplukweides oogst je zelf groenten en fruit

Lekkernijen vers van het veld!

Op deze zelfplukweides oogst je zelf groenten en fruit Artikel

Nog op zoek naar een leuke, zomerse activiteit met het hele gezin? Ga dan eens naar een zelfplukweide en maak er achteraf de lekkerste gerechten mee!

Wat is dat juist, een zelfplukweide?

Op een zelfplukweide of -boerderij oogst je zelf groenten of fruit, vers van het veld. De landbouwer staat in voor de teelt en verzorging en dikwijls geeft hij nog een woordje uitleg over waar je op moet letten tijdens het plukken. Er zijn meestal ook bordjes aanwezig die je wegwijs maken op de weide.

Op de meeste locaties kun je groenten (zoals courgettes, tomaten en paprika's) en klein fruit (denk maar aan blauwe bessen en frambozen) plukken, maar er zijn ook plukweides waar je voor kruiden en zelfs bloemen terecht kunt. Hoe dan ook smul je altijd van het lekkerste dat het seizoen te bieden heeft. En door naar een zelfplukweide te gaan, ga je ook voedselverspilling tegen!

Hoe gaat het in z'n werk?

Je kunt je mandje of emmer vullen met zoveel fruit en groenten je maar wil. Op het einde wordt het gewogen en betaal je een lage prijs voor al het lekkers dat je hebt geplukt.

Vul je emmertje op deze weides!

Purfruit (Oeselgem)

Boer Bart Van Parijs is eigenaar van de zelfpluktuin Purfruit in Oeselgem, één van de eerste pluktuinen in België. Er worden meer dan vijftig soorten bessen geteeld.

Neerhoek 7, 8720 Oeselgem – purfruit.be

Pluk je fruit (Edegem)

Koen Kerrebrouck en Heidi Konings bliezen de boerderij van Hof ter Linden nieuw leven in met de zelfpluk-boerderij Pluk je fruit. Je kunt er genieten van de stilte op het platteland in combinatie met het plukken van wat lekkers.

Drie Eikenstraat 13, 2650 Edegem – plukjefruit.be

Vremdveld (Vremde)

Hou je van de rust van zelf je fruit te plukken? Dan ben je bij Vremdveld aan het juiste adres. Met je emmertje in de hand kun je in alle rust je favoriete fruitsoorten plukken.

Broederlozestraat 88, 2531 Boechout – vremdveld.be

PlukPlek (Ternat)

Met respect voor mens, natuur en planeet teelt PlukPlek volgens de principes van de biologische landbouw. Je kunt er zelf je eigen groenten en fruit gaan oogsten, zalig!

Heirbaan, 1740 Ternat – plukplek.be

Jacobs Fruit (Sint-Truiden)

Jacobs Fruit is een biologisch fruitbedrijf, waar fruit wordt geteeld met behulp van natuurlijke bondgenoten. Je kunt er zelf je fruit plukken, deelnemen aan een rondleiding, verblijven in de vakantiewoning of genieten van coaching.

Heide 114, 3800 Sint-Truiden – jacobsfruit.be

Plukhof (Wiekevorst)

De biologische CSA boerderij Plukhof zaait, plant, verzorgt, snoeit en wiedt groenten en kleinfruit, oogstdeelnemers oogsten zelf hun eigen groenten en kleinfruit. Handig, toch?

Heerweg 50, 2222 Heist-op-den-Berg – plukhof.be

Blueberry Fields (Beringen)

Bij Blueberry Fields vind je zoete blauwe bessen à volonté, wat wil je nog meer?

Schomstraat 147, 3582 Beringen – blueberryfields.be

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen