Volkorenpasta met pruimen, gorgonzola en walnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkorenpasta met pruimen, gorgonzola en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de gedroogde pruimen in stukjes en leg ze maximaal 10 minuten in 1 dl heet water te wellen.

  2. 2

    Verwarm de olijfolie in een pannetje en fruit daarin de sjalotten en knoflook. Ze mogen niet bruin worden.

  3. 3

    Bak in een droge koekenpan de parmaham krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Breek ze daarna in kleinere stukken.

  4. 4

    Voeg de kaas en de room toe en laat smelten tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en schep er dan de noten en uitgelekte pruimen door.

  5. 5

    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de saus. Er vormt zich een lekker laagje om de pasta.

  6. 6

    Schep de pasta op borden. Schik de stukjes ham op en strooi er bieslook over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de gedroogde pruimen in stukjes en leg ze maximaal 10 minuten in 1 dl heet water te wellen.

  2. 2

    Verwarm de olijfolie in een pannetje en fruit daarin de sjalotten en knoflook. Ze mogen niet bruin worden.

  3. 3

    Bak in een droge koekenpan de parmaham krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Breek ze daarna in kleinere stukken.

  4. 4

    Voeg de kaas en de room toe en laat smelten tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en schep er dan de noten en uitgelekte pruimen door.

  5. 5

    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de saus. Er vormt zich een lekker laagje om de pasta.

  6. 6

    Schep de pasta op borden. Schik de stukjes ham op en strooi er bieslook over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.