Meest recente artikelen

5 redenen om vaker aardbeien te eten

Want aardbeien zijn gezond!

5 redenen om vaker aardbeien te eten Artikel

De belangrijkste reden waarom we aardbeien eten is natuurlijk omdat ze superlekker zijn. Maar dit lekker stukje fruit heeft ook nog andere kwaliteiten. Aardbeien zijn namelijk ook heel gezond!

1. Goed voor je hart

Aardbeien bevatten relatief veel kalium, wat helpt bij het verlagen van je bloeddruk. Goed voor hart- en bloedvaten dus!

2. Goed voor de slanke lijn

Omdat ze zo lekker zijn, kunnen we aardbeien gerust ‘snoepgoed’ noemen. Goed snoep, want ze bevatten maar 28 kcal per portie van 100 gr (dat zijn ongeveer 6 stuks). Ze bevatten natuurlijke suikers maar niet zoveel als veel ander fruit. Ananas bevat dubbel zoveel suikers en banaan maar liefst drie keer zoveel.

3. Goed voor de baby in je buik

Naast vitamine C bevatten aardbeien ook foliumzuur. Dit wordt ook wel vitamine B11 genoemd en is essentieel voor het ongeboren kindje in de eerste fase van de zwangerschap. Wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap, lees je hier.

4. Goed voor veel vitamine C

Je zou het niet zeggen maar aardbeien zijn kleine vitamine C bommetjes. Alleen een kiwi bevat meer vitamine C. Met een grote portie aardbeien heb je je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid al binnen. Neem je vitamine C liever ook via een sapje? Dan zijn deze iets voor jou!

5. Goed tegen rimpels

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen, de stof dat de elasticiteit en veerkracht van je huid stimuleert. Zeker naarmate we ouder worden, hebben we dus alleen al om die reden vitamine C nodig. Maar vitamine C is niet het enige natuurlijke antirimpelstofje in aardbeien. Aardbeien bevatten ook ellaginezuur dat helpt bij de negatieve effecten van bijvoorbeeld roken en zonlicht op de huid.

Aan de slag met aardbeien

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen