Pittige pruimenchutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige pruimenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittig bijgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de pruimen, halveer ze en verwijder de pit.

    Maak de uien, gember en knoflook schoon en snipper ze fijn.

  2. 2

    Breng alle ingredienten samen aan de kook. Roer goed en laat de massa inkoken tot ongeveer jamdikte. Dat kan wel 1 à 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pruimen.

  3. 3

    Giet de chutney meteen in schone, warme potjes. Laat de inhoud volledig afkoelen voor u de potjes afsluit. Pas na 4 weken gebruiken!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de pruimen, halveer ze en verwijder de pit.

    Maak de uien, gember en knoflook schoon en snipper ze fijn.

  2. 2

    Breng alle ingredienten samen aan de kook. Roer goed en laat de massa inkoken tot ongeveer jamdikte. Dat kan wel 1 à 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pruimen.

  3. 3

    Giet de chutney meteen in schone, warme potjes. Laat de inhoud volledig afkoelen voor u de potjes afsluit. Pas na 4 weken gebruiken!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.