Meest recente artikelen

Haal deze 10 ingrediënten in huis als je kookt met een kleiner budget

Lekker en gezond voor weinig geld.

Haal deze 10 ingrediënten in huis als je kookt met een kleiner budget Artikel

Het lijkt soms onmogelijk om met een kleiner budget elke dag gezond en lekker te koken, maar geloof ons, dat is het niet! Met deze 10 budgetvriendelijke ingrediënten kom je al een heel eind.

1. Eieren

Eieren zijn het droomingrediënt bij uitstek voor budgetbewuste koks. Ze zijn gezond, veelzijdig en een prima bron van proteïnen. Bovendien betaal je zelfs voor de biovariant nog geen halve euro 't stuk.

 

Probeer deze recepten eens:

2. Haring

Vette vis als haring is niet enkel vullend, maar ook supergezond. De gezonde vetten zorgen ervoor dat je aanzienlijk minder kans loopt op hart- en vaatziekten. Buiten het seizoen koop je gewoon de opgelegde variant.

 

Dit maak je ermee:

3. Gedroogde kokosnoot

Een hartig of zoet gerecht een exotische dimensie geven, doe je met wat schilfers gedroogde kokosnoot. Zo’n pakje zal misschien niet meteen het goedkoopste item in je winkelmandje zijn, maar je doet er wel lang mee!

 

Aan de slag:

4. Appels

Appels zijn heel wat meer dan een gezond tussendoortje. Je kunt er appelmoes van maken, ze gebruiken om een frisse toets aan salades te geven of er een zalig dessert mee op tafel toveren. En zelfs van de schillen maak je de lekkerste dingen! Ook Sandra Bekkari is grote fan.

 

Verwerk ze in deze recepten:

5. Selder

Selder enkel goed voor in de soep? Onzin! Ook als volwaardig hoofdingrediënt doet de goedkope groente het goed. Ook voor wie op zijn lijn let, is selder een prima keuze: met 15 kcal per steel is ‘t een van de slankste groenten.

 

Ontdek hier twee topgerechten met selder:

6. Tomaat

Tomaten zijn spotgoedkoop, lekker, gezond, en je kunt er alle kanten mee op. Gedroogd als tapa? Check. Gevuld met gehakt? Check. Lekker fris op een bruschetta? Dubbel check. Smaken ze nog niet optimaal? Probeer dit trucje dan eens.

 

Lekker in deze recepten:

7. Zuurkool

Zuurkool ouderwets? Think again. Gefermenteerde groenten zijn hipper dan hip en bovendien een boost voor je darmflora. Natuurlijk heerlijk op een hotdog, maar net zo lekker in andere gerechten.

 

Probeer deze recepten eens uit:

8. Bevroren bessen

Verse bessen zijn lekker, maar niet altijd even lief voor de portemonnee. Gelukkig heb je niet voor alle recepten met bessen vérse bessen nodig. Een zak diepvriesbessen gaat lang mee en kost helemaal niet veel geld.

 

Zo gebruik je ze:

9. Sardines uit blik

Geen ingrediënt dat je zo’n instant vakantiegevoel geeft als sardientjes. Je zou verbaasd zijn van de hoeveelheid gezonde oliën in zo’n klein visje! Haal enkele blikken in huis (ze blijven járen goed) en gebruik ze op pizza’s, in salades, in pasta’s… Onze absolute favoriet? Sardineboter!

 

Nog wat inspiratie:

10. Bruine rijst

Bruine rijst is spotgoedkoop, vult beter dan z’n witte broertje en heeft een zalige uitgesproken smaak. Tip: koop in bulk! Rijst kun je immers erg lang bewaren.

 

Toprecepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen