Recept

Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Paprika's vullen met de perfecte mengeling van rijst en gehakt, da's altijd een goed idee. En een ding is zeker: van zodra je deze kinderfavoriet klaarmaakt, krijgt hij gegarandeerd een vaste plaats op het weekmenu!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor.

  2. 2

    Spoel de paprika’s. Snij 2 cm onder het steeltje een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika’s en de kapjes 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ondersteboven goed uitlekken. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pel en snipper de ui, stoof glazig in een pan met olijfolie en voeg het gehakt en het verkruimelde bouillonblokje toe. Bak het gehakt rul.

  4. 4

    Giet de rijst af en meng met het gehakt, de tomatenpuree en kruid met knoflookpoeder, Provençaalse kruiden, kurkuma en een snuifje cayennepeper. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met olie en zet de paprika’s erin. Zet enkele minuten onder de ovengrill of bak ze 25 minuten op 200°C als je wat meer tijd hebt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!