Recept

Gehaktballetjes met selder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groente die meestal geassocieerd wordt met soep. Terecht en toch ook weer niet. Dit is heerlijk én budgetvriendelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de selders, snij ze in niet te kleine stukken. Pel de ui en snipper hem fijn.

     

  2. 2

    Stoom de selders in 3 tot 5 minuten beetgaar boven een bodempje water. Fruit de uisnippers glazig in een nootje boter.

  3. 3

    Laat wat afkoelen.Vermeng het gehakt met de gefruite ui, het ei en de mosterd. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Maak balletjes van het gehakt. Bak ze in een koekenpan in boter goudbruin. Strooi er een theelepeltje suiker over, laat nog eentjes bakken. Zet ze even aan de kant.

  5. 5

    Bak in dezelfde pan, in ruim wat boter, de gestoomde selder 1 minuut. Kruid met peper en zout. Blus met de vleesbouillon en breng aan de kook.

  6. 6

    Doe er de vleesballetjes bij. Laat nog heel even doorwarmen. Lekker met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktballetjes met selder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!