Flensjesappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flensjesappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een appel uit de oven op een wel heel originele manier

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de appels schoon. Snij er het bovenste deel (met steeltje) af. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appels daarna doormidden. Snij van de onderste helft nog een dun plakje af.

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Zet de appelstukjes weer op elkaar in een ovenschaal en bedruip ze met gesmolten boter. Zet 45 minuten in de oven..

  3. 3

    Doe de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het ei los met de melk, schenk in het kuiltje en vermeng tot een glad beslag.

  4. 4

    Verhit wat olie in een pan en bak van het beslag dunne flensjes. Vouw ze in vieren en stop ze tussen de appellaagjes. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de appels schoon. Snij er het bovenste deel (met steeltje) af. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appels daarna doormidden. Snij van de onderste helft nog een dun plakje af.

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Zet de appelstukjes weer op elkaar in een ovenschaal en bedruip ze met gesmolten boter. Zet 45 minuten in de oven..

  3. 3

    Doe de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het ei los met de melk, schenk in het kuiltje en vermeng tot een glad beslag.

  4. 4

    Verhit wat olie in een pan en bak van het beslag dunne flensjes. Vouw ze in vieren en stop ze tussen de appellaagjes. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.