Recept

VIDEO: Hete bliksem ovenschotel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte appelmoes, lekkere puree en kruidig gehakt, allemaal samen in de oven: dát is hete bliksem. Een echte kinderfavoriet die snel en makkelijk te maken is. Prima voor tijdens een drukke schoolweek

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak gul. Kruid met flink wat peper en zout. Laat onder deksel 5 minuten verder garen.

  3. 3

    Hou 2 appels apart voor het garnituur. Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in vrij grote stukken. Doe er 1 of 2 eetlepels water bij en stoof de appels onder deksel tot moes. Voeg er suiker naar smaak aan toe.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in en schep er de appelmoes in. Schep daarop het gehakt en dek af met de puree. Snij de twee resterende appels met behulp van een mandoline in heel dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de puree. Verdeel nog 25 g boter in vlokjes over de schotel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!