Gedroogde tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je nog lang nagenieten van tomaten? Laat ze drogen in de oven en bewaar ze in olijfolie. Lekker in salades en pastasauzen, of als aperitiefhapje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 80°C.

  2. 2

    Spoel en droog de tomaten. Halveer ze of snij ze in vieren, afhankelijk van de grootte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Laat de tomaten minstens 3 uur (of langer, naargelang de dikte) zachtjes drogen in de oven, met de deur op een kier. De tomaten mogen niet bakken, ze moeten langzaam verschrompelen. Verwijder ze uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Schep de tomaten in een bokaal. Voeg gehakte knoflook en verse kruiden toe. Vul aan met olijfolie tot de tomaatjes onderstaan. Bewaar in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 80°C.

  2. 2

    Spoel en droog de tomaten. Halveer ze of snij ze in vieren, afhankelijk van de grootte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Laat de tomaten minstens 3 uur (of langer, naargelang de dikte) zachtjes drogen in de oven, met de deur op een kier. De tomaten mogen niet bakken, ze moeten langzaam verschrompelen. Verwijder ze uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Schep de tomaten in een bokaal. Voeg gehakte knoflook en verse kruiden toe. Vul aan met olijfolie tot de tomaatjes onderstaan. Bewaar in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.