Meest recente artikelen

One pot pasta: dé succesformule als het snel moet gaan

Zó handig!

One pot pasta: dé succesformule als het snel moet gaan Artikel

Eenpansgerechten heb je in alle soorten en maten, maar one pot pasta? Dat hadden we nog niet gezien. We leggen je graag uit hoe je deze amper-afwas-topper zelf klaarmaakt.

Het enige wat je nodig hebt voor een one pot pasta is – uiteraard – pasta en een handvol lekkere ingrediënten zoals tomaat, basilicum en gesnipperde ui. Deze doe je samen met het kookwater in 1 kookpot, en nog geen 10 minuten later heb je een pasta mét saus. Hoe je dit exact moet doen? Eenvoudig, bekijk het filmpje hieronder! One pot pasta met pancetta en gedroogde tomaten: makkelijker en sneller dan dit wordt het echt niet. En het beste hebben we je nog niet verteld: je bespaart niet alleen tijd, maar ook afwas! Dat is twee keer feest.

Lekkere combinaties voor 'n one pot pasta

  • sjalot, look, basilicum, tomaat
  • sjalot, look, spinazie, artisjok
  • sjalot, look, ham, broccoli
  • sjalot, look, broccoli, champignons, groene asperges

Welke pot?

De ideale pot voor een one pot pasta is een cocotte (of stoofpot); 't liefst een keramisch exemplaar met een glazen deksel. Waarom?

 Zo maak je onze one pot pasta

(Voor 2 personen)

  1. Pel en snipper 1 ui. Snij 140 g zongedroogde tomaatjes op olie en 100 g pancetta in plakjes fijn.
  2. Stoof de pancetta aan in een kookpot. Voeg de ui toe en stoof glazig. Voeg de stukjes tomaat toe, 2 koffielepels gedroogde oregano en wat peper en zout.  Stoof nog even verder.
  3. Voeg 100 ml groentebouillon toe en 750 ml water. Breng aan de kook en voeg 250 g volkoren spirelli toe. Laat koken zo lang als aangegeven staat op de verpakking van de pasta.
  4. Snij intussen 250 g mozzarella in blokjes. Voeg deze, samen met de blaadjes van 2 takjes basilicum en 2 handjes rucola, toe aan de pasta. Laat de kaas even smelten en serveer.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Meer pasta's die je maakt in 1 pot

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen