Recept

Mexicaanse one pot van linzen, zwarte bonen en bruine rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk

Waar vind je enchiladasaus?

In de gespecialiseerde Zuid-Amerikaanse supermarkt! Je kunt deze saus ook makkelijk vervangen door een potje salsa, die je normaal bij nacho’s serveert.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze aan in de olie en voeg na 3 minuten de rijst en de linzen toe. Roerbak kort. Blus ze met 500 milliliter water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zachter zodra de bouillon kookt. Gaar de rijst en de linzen 30 minuten onder deksel.

  2. 2

    Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Kruid de rijst en linzen met peper, zout, het chilipoeder, het komijnpoeder en de cayennepeper. Voeg er dan de paprika, de courgette, de zongedroogde tomaten, de zwarte bonen, de maïs, de tomatenblokjes en de enchiladasaus aan toe. Laat alles 12 à 15 minuten garen.

  3. 3

    Voeg ¾ van de kaas toe en laat die al roerend smelten in de saus. Strooi er nadien de rest van de kaas over, zet het deksel op de pot en wacht tot het kaaslaagje gesmolten is. Serveer de one pot met de koriander en de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse one pot van linzen, zwarte bonen en bruine rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!