Recept

One pot pasta met volkorenspirelli, romige tomatensaus en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta voor 4 personen werd gemaakt in een airfryer XXL. In een kleinere airfryer zul je niet dezelfde hoeveelheid kunnen maken. De gaartijd van de pasta hangt af van het soort pasta dat je gebruikt. Kijk hiervoor naar de aanwijzingen op de verpakking.

Tijdwinst: in de airfryer is dit gerecht 20 minuten sneller klaar dan de klassieke bereiding op het vuur. In de pan zal je pasta ook sneller uitdrogen, waardoor je extra vocht zult moeten toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snij de chorizo in halve maantjes. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.

  2. 2

    Doe de knoflook, de ui en de chorizo in het gesloten bakje van de airfryer enbak ze 5 minuten op 180°C.

  3. 3

    Voeg de kerstomaatjes toe en bak ze 4 minuten mee op 180°C.

  4. 4

    Voeg de volkorenspirelli, de passata en de melk toe. Voeg eventueel nog wat water toe. Roer om en zorg ervoor dat de pasta mooi bedekt is met de saus. Kruid alles met peper, zout en de gedroogde oregano. Verkruimel er het halve groentebouillonblokje over.

  5. 5

    Gaar de pasta zo’n 10 minuten in de airfryer. Hak intussen de bladpeterselie fijn.

  6. 6

    Roer de pasta nog eens goed om. Schep de pasta met de saus in de borden en werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot pasta met volkorenspirelli, romige tomatensaus en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!