Recept

One pot spaghetti arrabbiata met krokante chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zomers eenpansgerecht van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt!

“Deze one pot pasta is makkelijk klaar te maken, want je hebt maar één pot nodig. De pasta absorbeert namelijk al het vocht uit de saus en kookt op die manier heerlijk al dente. Kies voor een pot met transparant deksel en blijf in de buurt, want de pasta kan aanbranden als je niet goed oplet.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Snij de zachte chorizo in plakjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een diepe pan en stoof er de ui, de knoflook en de chilipeper in aan, voeg de ansjovisfilets en de plakjes chorizo toe. Bak de chorizo krokant en laat de ansjovis smelten in de chorizo-olie. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer om.

  3. 3

    Blus de pan met de tomatenblokjes en 600 milliliter water en voeg de penne rigate toe. Laat de pasta op een zacht vuur garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de laatste minuut de jonge spinazie door.

  4. 4

    Werk de one pot pasta af met het basilicum en de mozzarella.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot spaghetti arrabbiata met krokante chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!