Recept

Romige one pot pasta met champignons

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Karolien Olaerts: "Maak het jezelf makkelijk en kies voor voorgesneden champignons, diepgevroren spinazie, voorgewassen rucola en geraspte parmezaan: minder werk én minder afwas! Laat de courgette niet weg, hij doet niet alleen dienst als extra groente, maar zorgt ook voor de smeuïgheid van dit gerecht.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de olijfolie in een grote, diepe pan met deksel. Scheur de oesterzwammen in stukken en stort ze samen met de champignons in de pan. Laat ze op een hoog vuur bakken en pers de knoflook erbij. Bak tot de champignons een mooi kleurtje krijgen en schep ze dan op een bord.

 2. 2

  Giet de melk in de pan en breng ze zachtjes aan de kook. Voeg de penne toe en kook deze in de melk. Roer regelmatig om.

 3. 3

  Rasp intussen de courgette grof. Stort de courgette bij de pasta, wanneer de helft van de gaartijd verlopen is. Voeg dan ook de diepgevroren spinazie en gedroogde kruiden toe. (Verse spinazie doe je er pas tijdens de laatste stap bij.) Roer goed om en laat zachtjes verder koken met het deksel op de pan, tot de pasta beetgaar is.

 4. 4

  Voeg de champignons weer toe aan de pot. Zet het vuur uit en schep de parmezaan door de pasta. Werk het gerecht af met de rucola, de geroosterde pijnboompitjes en de extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige one pot pasta met champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!