Recept

One pot volkorenpasta met boerenkool, witte bonen en venkelworst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijke pasta in één pot!

Boerenkool zit bomvol gezonde voedingsstoffen. Naast lekker veel vezels bevat de kool ook veel ijzer, calcium en vitamines A, C en K.

bereiding
  1. 1

    Spoel de cannellinibonen en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de boerenkool schoon en snij ze heel fijn, eventueel met in een blender.

  2. 2

    Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Maak een sneetje in het velletje van de worst, doe de worst in stukken in de pan en bak ze goudbruin. Voeg de ui toe en roerbak 3 minuten. Voeg ook de knoflook, de oregano, het venkelzaad en de chilivlokken toe. Roerbak nog 1 minuut.

  3. 3

    Giet er de kippenbouillon en 250 milliliter water bij en breng alles aan de kook. Roer er de pasta en de helft van de boerenkool onder. Zet het deksel op de pan en laat een 4-tal minuten koken.

  4. 4

    Voeg nu de rest van de boerenkool toe, dek de pot opnieuw af en laat alles nog 4 minuten sudderen. Haal het deksel van de pot, schep er de bonen en de pecorino onder en laat nog 2 minuten garen. Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot volkorenpasta met boerenkool, witte bonen en venkelworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!