Recept

One pot-penne met spinazie, artisjokharten en gegrilde kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “In plaats van gewone kip let kun je ook kippengehakt of zelfs het vlees uit kippenchipolata’s gebruiken. Bak het gehakt rul met de ui en de knoflook en voeg daarna de penne en de bouillon toe. Het voordeel van kant-en-klare worstjes: ze zijn al lekker gekruid door de slager.” 

bereiding
  1. 1

    Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en klop ze met een deegroller een beetje platter. Kerf ze aan één kant in. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verhit olijfolie in de grillpan en gril de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olijfolie in een gietijzeren pan en fruit er de knoflook en de ui in aan. Voeg de penne toe en blus met de bouillon. Laat garen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Voeg de laatste minuten de spinazie toe. Roer goed om en laat afgedekt nog enkele minuten garen. Roer de artisjokharten erdoor en breng op smaak met de geraspte citroenschil, peper en zout.

  4. 4

    Snij de kip in reepjes. Serveer de penne met de gegrilde kip en de geraspte parmezaan. Werk af met de verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot-penne met spinazie, artisjokharten en gegrilde kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!