Recept

One pot spirelli met pompoen, spinazie en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegan pasta voor het hele gezin! 

Redactrice Natalie: “Ook lekker met andere nootjes in plaats van walnoten. Denk aan pijnboompitten, pecannoten of een mix van zaden en pitten zoals pompoenpitten en zonnebloempitten.” 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pan en fruit er de knoflook en de sjalot in. Voeg de pompoenblokjes toe en fruit ze mee aan. Kruid met het paprikapoeder, de venkelzaadjes, de Italiaanse kruiden, peper en zout en schep goed om. Voeg de tomatenpuree toe.

  2. 2

    Blus met de groentebouillon en voeg de droge spirelli toe. Schep goed om en laat de pasta garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe. Zet het deksel op de pot en laat de spinazie mee garen.

  3. 3

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Neem het deksel van de pot en roer de spinazie goed onder de pasta. Werk de pasta af met de walnoten en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot spirelli met pompoen, spinazie en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!