Recept

One pot pasta met jonge prei, zalm en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Paccheri ziet eruit als penne, maar dan in ‘t groot. De pastabuisjes zijn glad van structuur en je kunt ze vullen zoals cannelloni. De moeite waard om eens te proberen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de preien en snij ze in stukken van 7 cm. Leg de prei in een ovenschaal, overgiet met 500 milliliter bouillon en kruid met peper en zout. Dek de prei af met aluminiumfolie en gaar ze 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de prei uit de ovenschaal. Doe de pasta in de ovenschaal en giet er de rest van de bouillon bij. Leg de prei op de pasta, dek af en zet nog eens 20 minuten in de oven of tot de prei en de pasta zacht zijn.

  3. 3

    Bereid intussen de korst. Pel en plet de knoflook. Hak het brood en de chorizo heel fijn in de blender of met een mes. Meng er de knoflook en 4 eetlepels olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de zalmfilets op de zachte prei en de pasta en bestrooi ze met het chorizobroodkruim. Verhoog de oventemperatuur tot 210°C en zet de schotel nog 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot pasta met jonge prei, zalm en chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de preien en snij ze in stukken van 7 cm. Leg de prei in een ovenschaal, overgiet met 500 milliliter bouillon en kruid met peper en zout. Dek de prei af met aluminiumfolie en gaar ze 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de prei uit de ovenschaal. Doe de pasta in de ovenschaal en giet er de rest van de bouillon bij. Leg de prei op de pasta, dek af en zet nog eens 20 minuten in de oven of tot de prei en de pasta zacht zijn.

  3. 3

    Bereid intussen de korst. Pel en plet de knoflook. Hak het brood en de chorizo heel fijn in de blender of met een mes. Meng er de knoflook en 4 eetlepels olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de zalmfilets op de zachte prei en de pasta en bestrooi ze met het chorizobroodkruim. Verhoog de oventemperatuur tot 210°C en zet de schotel nog 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!