Recept

One pot wonder van tagliatelle met peultjes, kip, dragon en room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenpansgerechten zijn ideaal als je buiten wilt eten: je hoeft maar één pot naar buiten te dragen én je hebt weinig afwas. 

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken. Snij de kip in reepjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Bak de reepjes kipfilet 2 minuten in de pot. Kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken.

  3. 3

    Voeg de knoflook, kippenbouillon en pasta toe. Dek af en laat 8 minuten zachtjes koken, roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg dan de peultjes, lente-ui en room toe en laat nog 3 minuten garen. Rasp de parmezaan. Hak de dragon grof.

  5. 5

    Voeg wat citroensap, 1 eetlepel gehakte dragon en 60 gram parmezaan toe aan de pot en roer om. Serveer met extra dragon en parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

One pot wonder van tagliatelle met peultjes, kip, dragon en room
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken. Snij de kip in reepjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Bak de reepjes kipfilet 2 minuten in de pot. Kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken.

  3. 3

    Voeg de knoflook, kippenbouillon en pasta toe. Dek af en laat 8 minuten zachtjes koken, roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg dan de peultjes, lente-ui en room toe en laat nog 3 minuten garen. Rasp de parmezaan. Hak de dragon grof.

  5. 5

    Voeg wat citroensap, 1 eetlepel gehakte dragon en 60 gram parmezaan toe aan de pot en roer om. Serveer met extra dragon en parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!