Meest recente artikelen

Buiten koken zonder vuur: dit kun je klaarmaken

Lekkere ideetjes

Buiten koken zonder vuur: dit kun je klaarmaken Artikel

Wil je graag buiten koken maar dan wel zonder een vuur aan te steken? Dat kan zeker! Voor deze gerechten heb je geen vuur nodig maar kun je toch gezellig samen buiten aan de slag.

Zin om in openlucht te koken? Een vuurtje maken of barbecueën is niet zomaar overal en altijd toegelaten. Misschien is er gevaar voor natuurbrand wanneer je buiten zou koken, is het echt té warm of zit je gewoon even zonder brandhout, gas of houtskool voor je vuur. Je kunt natuurlijk elektrische apparaten mee naar buiten nemen. Maar behalve onhandig (en gevaarlijk wanneer het gaat regenen) is dat toch een beetje valsspelen.

Zonneoven of EcoStoof

De EcoStoof kan een oplossing zijn. Eten dat je al hebt opgewarmd, stop je in een omhulsel dat de pan zo heet houdt dat het vanzelf verder gaart. Dit kan echter lang duren en wachten bij een kookpot is toch net iets minder gezellig dan samen iets lekkers klaarmaken.

Daarnaast bestaan er energieneutrale zonneovens die gebruik maken van de zon door middel van spiegels. Deze kunnen tot 160°C halen. Dat is net niet genoeg om de hoogste temperaturen van je barbecue te evenaren. De gemakkelijkste manier om écht zonder vuur te koken, is dan ook je te buiten gaan aan deze lekkere gerechten.

Buiten koken zonder vuur: 4 ideeën

Van tapas tot ceviche: voor deze gerechten heb je geen vuur nodig en je kunt toch buiten koken zonder aan smaak in te boeten. Hou wel – net zoals bij een picknick – je ingrediënten koel tot je ze gaat gebruiken om het helemaal gezond te houden.

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Ceviche

Ceviche (of aguachile) is ideaal om zonder warmtebron toch een verrassend gerechtje op die tuintafel te toveren. De zure ingrediënten zorgen er namelijk voor dat dit visgerechtje vanzelf gaart. In deze video zie je hoe het werkt.

Frisse salades

Je kunt een slaatje meenemen naar buiten maar nog gezelliger is het ter plaatse samenstellen, zeker met deze simpele salades. Tip: kook wat pasta vooraf voor een lekkere pastasalade.

Boterhammen al fresco

Ook zelf belegde boterhammen, broodjes en wraps smaken altijd. Zorg voor verschillende soorten brood, beleg en garnituur en niemand die de barbecue mist.

Tapas- en aperoplankjes

Geef toe: niets leukers dan een hele avond gezellig hapjes eten tot je een volwaardige maaltijd achter de kiezen hebt. Ga voor snacks die je ter plaatste kunt samenstellen. Spreads en dips kun je eventueel op voorhand klaarmaken, evenals dat glaasje gazpacho.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen