Recept

Salade caprese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig simpel, met ingrediënten en aroma’s uit Capri, een Italiaans eiland in de baai van Napels.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en snijd ze in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bolletjes in plakjes. Spoel het basilicum en dep voorzichtig droog. Pluk de blaadjes en scheur ze in reepjes.

  2. 2

    Schik tomaten en mozzarella dakpansgewijs op de borden.

  3. 3

    Breng op smaak met peper en zout, en garneer met het basilicum. Roer de balsamicoazijn goed door de olijfolie en besprenkel elk bord royaal met dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade caprese

Ingrediënten voor

4 personen
  • pruimtomaten (rijp)4
  • buffelmozzarella4 bollen
  • vers basilicum1 bosje
  • olijfolie2 el
  • balsamicoazijn2 kl
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!