Meest recente artikelen

Zo stel je de perfecte aperoplank samen

Als hapje of hoofdgerecht

Zo stel je de perfecte aperoplank samen Artikel

Buiten eten met vrienden of familie is zalig. Ga voor een goedgevulde aperoplank. Dan heb je zelfs geen hoofdgerecht meer nodig!

Groenten

Zorg voor genoeg groenten op je aperoplank: rauwe wortelen, radijsjes, komkommer, kerstomaatjes, bloemkoolroosjes en selderstaafjes zijn altijd een hit, zeker in combinatie met een lekker sausje. Ook een gazpacho boordevol groenten past perfect op een aperoplank.

Dips

Ga voor dipsausjes. Verwerk er groenten in, bijvoorbeeld een artisjokdip, of maak een extra voedzame variant op basis van peulvruchten. Denk aan hummus van kikkererwten of een spread met witte bonen. Ook zuivel doet het altijd goed in een dip, denk aan een dip op basis van plattekaas, feta, cottage cheese of roomkaas. Pesto en chutney kunnen eveneens.

 

Brood

Lekker brood (zo bak je het zelf), crackers, nacho’s, broodstengels of zelfgemaakte pitadriehoekjes mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Snacks

Vul de plank aan met snacks die jij lekker vindt. Kaasjes vallen altijd in de smaak, zeker tomme, manchego of een zachte geitenkaas om te dippen (lactose-intolerant? Deze kazen kun je toch eten). Lekker vlees zoals mortadella of gedroogde ham hapt ook makkelijk weg. Serveer er nog wat lekkers uit de zee bij. Onze favorieten zijn sardientjes uit blik en ongepelde garnalen.

 

Warm

Geef er iets warms bij, zeker als je de aperoplank als volwaardige maaltijd serveert. Dat hoeft niet moeilijk te zijn: wat gehaktballetjes, een kaasje uit de oven… Ook gevulde champignons of dadels met kaas en spek zijn op de BBQ zó klaar.

 

Psst… Wie zegt dat al dat lekkers homemade moet zijn? Je vindt ook heel goede kant-en-klare hapjes. Ideaal om je eigen gerechtjes aan te vullen! Leg jezelf vooral niet te veel druk op, maar geniet!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen