Meest recente artikelen

10 tips om je soep nog lekkerder te maken

Mét recepten

10 tips om je soep nog lekkerder te maken Artikel

Ideaal voor drukke dagen en ook nog eens supergezond en hartverwarmend: met soep maak je iedereen gelukkig. Dankzij deze tips wordt je soep nog lekkerder.

1. Begin bij de basis

Begin bij de basis: gefruite ui, selder en prei. Deze drie groenten geven meteen smaak aan je soep.

2. Twee à drie verschillende groenten.

Kies je voor een gemixte soep? Beperk je dan tot maximum twee à drie verschillende soorten groenten.. Gooi niet alle restjes uit de groentelade samen, want dan zal de soep geen uitgesproken smaak hebben.

Heerlijke combinaties

Goed om te weten: er is niets mis met overrijpe groenten, die geven nog meer smaak.

3. Geroosterde groenten geven altijd nog méér smaak aan de soep.

Rooster zoete aardappelen, tomaten, pompoen, knolselder… eerst 30 minuten in de oven met smaakmakers en specerijen. Doe ze daarna in de kookpot en voeg een minimum aan bouillon toe.

4. Fruit kan voor een lekker extraatje zorgen.

Sinaasappelsap bijvoorbeeld smaakt heerlijk fris bij een zoet wortelsoepje. Appel scoort dan weer altijd in een herfstsoep met pastinaak of knolselder.

5. Gebruik véél groenten en weinig water.

Reken 1 liter water voor 500 gram groenten.

6. Koolhydraatrijke groente.

Het geheim van een fluweelachtige soep: een koolhydraatrijke groente. Bijvoorbeeld een in stukken gesneden aardappel, pastinaak of knolselder… of zelfs een restje aardappelpuree. Je kunt ook een eetlepel bloem toevoegen tijdens het fruiten van de groenten. Is de soep eerder te dik, doe er dan extra bouillon bij.

7. Beperk de toevoeging van room of kaas tot 1 eetlepel per persoon.

Anders proef je de lekkere groenten niet meer. Wil je je soep invriezen, voeg dan nog geen zuivel toe. De soep zal nog wel lekker zijn, maar zal schiften en dat ziet er niet uit. Voor een plantaardige soep kies je voor kokos- of sojaroom.

8. Spinazie

Wil je soep van groene groenten zoals kervel, courgette of erwtjes écht groen houden. Voeg dan vlak voor het mixen een blaadje jonge spinazie toe.

9. Afkoelen

Vermijd zure soep en zet de soep meteen na het koken in de koelkast. Een soep die te traag afkoelt, zal immers sneller zuur worden. Dat geldt absoluut voor tomatensoep.

10. Wees zuinig met zout.

Naarmate het water verdampt, worden soepen steeds zouter. Wacht daarom met het toevoegen van zout tot na het mixen. Is de soep toch te zout, voeg dan iets zoets toe, zoals een klein snuifje suiker. Je kunt de soep ook opnieuw aanlengen met water.

Probeer zeker deze soepen eens

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen