Recept

Pastinaak-knolseldersoep met uiencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra tip: maak chips van de schillen van de pastinaak en aardappel! Besprenkel ze met olijfolie, kruid met zout en paprikapoeder en laat ze 15 tot 20 minuten krokant worden in een oven van 200°C.

bereiding
  1. 1

    Start met de bereiding van de uiencrumble. Pel hiervoor de ui en snij ’m in fijne ringen. Zet 3 kommetjes klaar: eentje met de bloem gemengd met peper en zout, eentje met het losgeklopte ei en één met de panko.

  2. 2

    Wentel de uiringen eerst in de gekruide bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in de panko. Zet een pannetje op het vuur met de druivenpitolie en laat heel heet worden. Frituur de uiringen erin tot ze krokant en goudgebakken zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Wanneer ze afgekoeld zijn, hak je ze grof.

  3. 3

    Schil alle pastinaken, hou er 4 opzij voor de afwerking en snij de rest in grove stukken. Schil de knolselder en de aardappel en snij eveneens in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een grote pot op het vuur met de boter en stoof de ui en de knoflook erin.

  4. 4

    Voeg de groenten (pastinaak, knolselder, aardappel) toe en stoof nog even mee. Giet de groentebouillon erbij, samen met het kruidentuiltje en laat nog zo’n 20 à 25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de resterende pastinaken in de lengte in vier en schik in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Rooster de pastinaken gaar in de hete oven gedurende 15 minuten.

  6. 6

    Warm de soep nog even op en verdeel dan over diepe borden. Leg er enkele stukjes geroosterde pastinaak in en werk af met de uiencrumble en enkele blaadjes tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaak-knolseldersoep met uiencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!