Recept

Pompoen-paprikasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je pompoensoep nét dat beetje pittiger door er ook rode paprika in te verwerken. Een beetje verse rozemarijn maakt het soepje helemaal áf.

bereiding
  1. 1

    Spoel de pompoen, snij in blokjes. Schillen hoeft niet.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de paprika in stukken.

  3. 3

    Stoof de ui, knoflook, paprika en pompoen even aan in wat olijfolie. Rist de rozemarijnnaaldjes van de takjes en voeg toe. Doe er ook het paprikapoeder bij en bak even mee.

  4. 4

    Overgiet de groenten met groentebouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten gaar zijn. Mix de soep. Is ze te dik, voeg dan nog wat extra bouillon toe.

  5. 5

    Breng op smaak met peper en zout en wat cayennepeper. Werk voor het serveren af met wat extra gerookt paprikapoeder en een takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-paprikasoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!