Meest recente artikelen

Gezond de winter door met citrusfruit

Citrus surprise

Gezond de winter door met citrusfruit Artikel

Felgekleurd, supersmaakvol en barstend van de vitamine C: citrusfruit in de winter op hun best. Ideaal voor een frisse boost!

Met citrusvruchten kun je eindeloos combineren in de keuken. Ze fleuren niet alleen je gerecht op met hun kleurrijke vruchtvlees, ze brengen ook evenwicht tussen verschillende smaken. Van het vruchtvlees, tot het sap en de zeste: als je kookt met citrusvruchten gaat er niets verloren!

Kopen

Citroen, limoen, pompelmoes… Citrusvruchten zijn 's winters op hun best, glanzend en felgekleurd. Voelen ze stevig aan, dan bevatten ze lekker veel sap. Als je graag de schil gebruikt, koop je het best biologisch geteeld citrusfruit: dat is niet behandeld met pesticiden.

Bewaren

Hele citrusvruchten kun je tot twee weken in de koelkast bewaren. Ga je ze gebruiken, leg ze dan een dag uit de koelkast, want citrusfruit op kamertemperatuur laat het meeste sap los. Plakjes citrusfruit kun je ook invriezen. Of pers het sap eruit en bewaar het in een ijsblokjesvorm.

🍋 Wij kennen trouwens dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden!

Bereiden

Citrusfruit is ontzettend veelzijdig. Je hebt vast al eens het sap geperst om dressings, marinades en drankjes op smaak te brengen. Ook de geraspte schil is een heerlijke smaakmaker. Rasp dan wel enkel het gekleurde gedeelte, want het witte stuk smaakt nogal bitter. Je kunt ook de hele vruchten konfijten om later gerechten als tajines, aardappelsalade of couscous mee af te werken. Lees hier bijvoorbeeld hoe je zelf gekonfijte citroen maakt. Of probeer zeker ook eens marmelade of gelei te maken of het fruit te roosteren voor in een winters slaatje.

De lekkerste recepten met citrusvruchten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen