Meest recente artikelen

Gezond de winter door met citrusfruit

Citrus surprise

  • Deel dit artikel:
Gezond de winter door met citrusfruit Artikel

Felgekleurd, supersmaakvol en barstend van de vitamine C: citrusfruit in de winter op hun best. Ideaal voor een frisse boost!

Met citrusvruchten kun je eindeloos combineren in de keuken. Ze fleuren niet alleen je gerecht op met hun kleurrijk vruchtvlees, ze brengen ook evenwicht tussen verschillende smaken. Van het vruchtvlees, tot het sap en de zeste: als je kookt met citrusvruchten gaat er niets verloren!

Kopen

Citroen, limoen, pompelmoes… Citrusvruchten zijn ‘s winters op hun best, glanzend en felgekleurd. Voelen ze stevig aan, dan bevatten ze
lekker veel sap. Als je graag de schil gebruikt, koop je het best biologisch geteeld citrusfruit: dat is niet met was ingewreven.

Bewaren

Hele citrusvruchten kun je tot twee weken in de koelkast bewaren. Ga je ze gebruiken, leg ze dan een dag uit de koelkast, want citrusfruit op kamertemperatuur laat het meeste sap los. Plakjes citrusfruit kun je ook invriezen. Of pers het sap uit en bewaar het in een ijsblokjesvorm.

Dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden? Ontdek het hier!

Bereiden

Citrusfruit is ontzettend veelzijdig. Je hebt vast al eens het sap geperst om dressings, marinades en drankjes op smaak te brengen. Ook de geraspte schil is een heerlijke smaakmaker. Rasp dan wel enkel het gekleurde gedeelte, want het witte stuk smaakt nogal bitter. Je kunt ook de hele vruchten konfijten om later gerechten als tajines, aardappelsalade of couscous mee af te werken. Lees hier hoe je het doet. Of probeer zeker ook eens marmelade of gelei te maken of het fruit te roosteren voor in een winters slaatje.

Lees ook …

De lekkerste recepten met citrusvruchten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen