Recept

Yuzu madeleines met custard

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Madeleines met een Japanse toets

bereiding
  1. 1

    Meng voor de yuzu-lemon curd alle ingrediënten, behalve de yuzu, in een grote kom en klop verder au bain-marie. Klop tot het mengsel dik genoeg is en blijft kleven aan de achterkant van je lepel.

  2. 2

    Druppel er de yuzu bij en meng nogmaals, proef voor de smaak zodat je de yuzu subtiel proeft. Voeg indien gewenst extra yuzu toe. Giet in een gesteriliseerde pot en sluit af. Bewaar op een donkere, koele plaats.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter glad in de keukenrobot. Doe er de suiker, vanillesuiker en snuifje zout bij en klop verder glad.Voeg de eieren één voor één toe en klop verder op.

  4. 4

    Snij het vanillestokje overlangs in de helft en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het beslag, knijp de honing erbij en druppel het yuzusap erbij. Mix kort.

  5. 5

    Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag. Doe het deeg in de spuitzak en laat een half uurtje rusten in de koelkast.

  6. 6

    Knip het uiteinde van de spuitzak en spuit toefjes in beboterde en bebloemde madeleinevormpjes. Bak de madeleines zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. 7

    Controleer of ze perfect gebakken zijn, door er even in te prikken met een satéstokje. Zodra er geen deeg aan het stokje blijft kleven, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen op een rooster en serveer met de yuzu-lemon curd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Yuzu madeleines met custard

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!