Meest recente artikelen

Dit is dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden

Moet je uitproberen!

Dit is dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden Artikel

Groenten en fruit, die eten we het liefst vers. Maar jammer genoeg is dit niet altijd even evident. Of toch wel? Dankzij deze truc hou je je citroenen 3 maanden lang vers. Echt waar!

Citroensap is de perfecte smaakmaker voor een fris zomers gerecht. En dat niet alleen: citroenen zitten ook nog eens boordevol vitamine C en zijn een echte booster voor je immuunsysteem. Kortom, reden genoeg om een netje citroenen in te slaan! Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook nog eens lekker vers blijven?

De truc om citroenen te bewaren

Dé truc om je citroenen maar liefst 3 maanden lang vers te houden? Die is heel simpel! Het enige wat je hoeft te doen is de citroenen in een schaal met water te leggen, en deze vervolgens in de koelkast zetten. Op die manier zouden de citroenen niet uitdrogen en dus ook langer vers blijven.

Hoe dat zit? Wanneer je citroenen op kamertemperatuur bewaart, verliezen ze meestal na een week al vocht. Het vocht ontsnapt door de schil van de citroen, waarna deze begint uit te drogen. Door de citroen in een schaal met water te leggen zorg je er als het ware voor dat deze 'gehydrateerd' blijft.

Eén bedenking: als je je citroenen wil gebruiken voor het sap, kan je ze beter wél op kamertemperatuur bewaren. Dit is trouwens dé truc om zo veel mogelijk sap uit je citroenen te halen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen