Recept

Salade met eendenborst, clementinechutney en granaatappelpitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade met eendenborst, clementinechutney en granaatappelpitjes is lekker, makkelijk ... en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de clementines en pers ze. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze 5 minuutjes in een beetje olijfolie. Doe er de geraspte schil en het sap van de clementines, de wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie bij en laat op een zacht vuur stroperig inkoken.

  2. 2

    Spoel de rucola en waterkers en laat goed uitlekken of zwier droog. Spoel de radicchio en snipper fijn. Halveer de granaatappel en klop er de zaadjes uit.

  3. 3

    Kerf het vel van de eendenfilet in. Bak de eend eerst krokant op de velkant, dan op de andere kant.

  4. 4

    Voeg er de notenmengeling, cranberry’s en honing aan toe. Kruid met peper en zout en laat karamelliseren in de pan. Haal de eend uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie en snij in plakjes.

  5. 5

    Verdeel de salade over een schaal. Sprenkel er de clementinechutney over en leg er plakjes eendenborst bij. Werk af met de yoghurt en de granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met eendenborst, clementinechutney en granaatappelpitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!