Recept

Pannenkoekjes met frangipane en mandarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk fruitig vieruurtje.

Dit gerecht bevat 863 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Pers 4 mandarijnen en snij de andere 2 mandarijnen à vif. Karamelliseer de suiker in een pannetje, blus met het sap van de mandarijnen en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg het vruchtvlees van de overige mandarijnen toe en zet de pan van het vuur.

  2. 2

    Maak de frangipane. Meng het amandelpoeder met de suiker, de zachte boter en de amandelessence.

  3. 3

    Maak het pannenkoekenbeslag. Meng de zelfrijzende bloem met de suiker, de eieren, de melk de olie en het zout.

  4. 4

    Verhit wat olie in een pan. Bak een dunne pannenkoek aan één kant. Lepel een dun laagje frangipane op een helft van de pannenkoek, vouw de pannenkoek dubbel, bak nog 1 minuut en leg op een bakplaat.

  5. 5

    Zet de pannenkoek in de oven. Bak de andere pannenkoeken, leg ze telkens nog zeker 5 minuten in de oven. Serveer de pannenkoeken met het mandarijnsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekjes met frangipane en mandarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!