Meest recente artikelen

Zo maak je zelf gekonfijte citroenen

En zo gebruik je ze

Zo maak je zelf gekonfijte citroenen Artikel

Lekker in tajines en andere stoofpotjes, in dipsauzen of couscoussalade én helemaal niet moeilijk: zo maak je zelf gekonfijte citroenen.

Meng 12 eetlepels grof zeezout met 1 eetlepel suiker. Schep hiervan 2 eetlepels op de bodem van een grote weckpot. Snij 6 onbehandelde citroenen kruislings in, maar zo dat de partjes nog aan elkaar blijven hangen. Vul ze met wat van de zoutmengeling. Duw de citroenen zo dicht mogelijk bij elkaar in de pot. Dek af met de rest van het zoutmengsel en sluit goed af. Laat 5 dagen trekken op kamertemperatuur en zet vervolgens 1 à 2 weken in de koelkast, tot de schil zacht is. In de koelkast blijven de citroenen nog enkele maanden goed.

In deze recepten kun je ze gebruiken

Gekonfijte citroen is lekker als smaakmaker in allerlei gerechten met kip of vis: de traditionele tajine met kip en citroen, maar ook een eenvoudig papillotje van vis krijgt een extra kick. Een couscous– of andere granensalade fris je er helemaal mee op. Gebruik eens fijngesneden stukjes gekonfijte citroenschil in een dressing voor je zomerslaatje: zon op je bord! Of meng ze door je madeleinebeslag voor extra citruseffect.

Meestal gebruik je alleen de – door het konfijten lekker zacht geworden – schil van de citroenen. Ook het vruchtvlees is bruikbaar, maar de schil heeft een aangenamere textuur. Spoel de citroen, voor je 'm gaat versnijden, eerst even met koud water om eventueel overtollig zout te verwijderen.

Probeer deze recepten met gekonfijte citroen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen