Recept

Sinaasappelmarmelade met steranijs en kardemom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Marmelade is confituur op basis van de rasp en het vruchtvlees van citrusvruchten. Het is belangrijk dat de rasp heel fijn en goed ‘plat’ gekookt is anders krijg je een bitter resultaat. Kies voor marmelade steeds biologische citrusvruchten.

bereiding
  1. 1

    Schil de sinaasappelen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. Dep de twee extra gewassen sinaasappelen droog en schil ze. Snij de dungesneden schil in reepjes. Pers het sap uit.

  2. 2

    Meng de stukjes vruchtvlees, de schilletjes, het sap en de geleisuiker door elkaar. Laat het mengsel 12 uur rusten.

  3. 3

    Breng het vruchtenmengsel aan de kook, roer af en toe. Laat 5 minuten doorkoken. Voeg de steranijsjes en kardemom toe in de laatste 2 minuten. Test of de marmelade genoeg gedikt is.

  4. 4

    Roer (eventueel) de sinaasappellikeur erdoor. Giet de hete marmelade in de glazen potten, zorg dat er in elk potje een steranijs en twee kardamompeulen zitten. Schroef meteen het deksel erop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappelmarmelade met steranijs en kardemom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!