Recept

Gevulde butternut met kikkererwten, sinaasappel en gedroogde abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de vulling een dag vooraf, dan kunnen de smaken zich extra goed vermengen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de butternutpompoenen, je hoeft ze niet te schillen. Lepel de pitten eruit. Leg de helften in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie, peper, zout en garam masala en gaar 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Doe ze met een flinke snuif zout en 1 koffielepel paprikapoeder op een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel goed door elkaar en gaar 20 minuten mee met de pompoen in de oven. Neem de kikkererwten en de pompoen uit de oven.

  3. 3

    Rooster de pecannoten in de pan zonder vetstof, laat ze even drogen en hak grof. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snij de abrikozen in fijne stukjes. Meng de parelcouscous met de geroosterde kikkererwten, de noten en de abrikozen.

  4. 4

    Klop een dressing van het sap en de geraspte schil van de sinaasappel met de honing, de kaneel, 1 koffielepel paprikapoeder, de rodewijnazijn en de olijfolie. Meng er de gesnipperde dille en peterselie onder. Meng de dressing onder de couscous.

  5. 5

    Vul de pompoenhelften met de parelcouscous en werk af met de feta en extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!