Meest recente artikelen

Wat je altijd moet doen voor je een citroen uitperst

Vanaf nu vergeet je 't nooit meer!

Wat je altijd moet doen voor je een citroen uitperst Artikel

In de zomer is het zalig om een zak citroenen uit te persen om er een grote kan frisse limonade van te maken. Maar er is 1 ding dat je best nog doet voor je begint te persen. Weet jij wat dat is?

't Antwoord is doodsimpel, maar wedden dat je 't nog niet doet? Voor je je citroenen uitperst, rasp je 't best eerst hun schil! Citroenrasp kun je namelijk makkelijk in de diepvriezer bewaren. Want geef toe: hoe vaak is het je al overkomen dat je citroenen moet gaan kopen, puur omdat een recept vraagt om wat citroenzeste?

Zo pak je 't aan:

  1. Was de citroenen grondig, zowel voor de smaak als voor je gezondheid.
  2. Dep ze droog met wat keukenpapier of een schone handdoek.
  3. Rasp de schil van de citroen. Draai 'm voortdurend terwijl je raspt en zorg ervoor dat je enkel het gele deel van de schil raspt: het witte deel is bitter en niet bruikbaar.
  4. Bewaar de zeste in een diepvrieszakje en lepel er telkens de hoeveelheid uit die je nodig hebt. Ontdooien op voorhand hoeft niet omdat de deeltjes zo fijn zijn.
  5. De zeste kun je makkelijk 6 maanden in de diepvries bewaren.

Waarin gebruik je 't?

Citroenzeste is niet enkel heerlijk in desserts, maar kan ook 'n frisse toest geven aan hartige gerechten. Laat je alvast inspireren door deze recepten:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen