Meest recente artikelen

Zo maak je moeiteloos je friteuse schoon

Nooit meer schrobben!

  • Deel dit artikel:
Zo maak je moeiteloos je friteuse schoon Artikel

Een lekker gefrituurd hapje is altijd smullen, maar die frituurpan moet natuurlijk ook schoongemaakt worden, en da's iets minder leuk ... Gelukkig ontdekten wij een supersimpele hack die het allemaal een pak simpeler maakt!

Dat wij bij Libelle Lekker van handige keukenhacks houden, is geen geheim. Nu hebben we er ook eentje ontdekt voor een van de lastigste klusjes in de keuken: de friteuse schoonmaken. Wedden dat je ‘t na het lezen van dit artikel nooit meer anders doet?

Giet eerst de vieze frituurolie met behulp van een trechter in een fles die je later naar het containerpark brengt. Vul daarna de lege friteuse voor 3/4 met water en voeg een vaatwastablet toe. Zet de frituurpan aan op zo’n 90°C en laat 10 minuutjes inwerken. Giet de friteuse daarna (voorzichtig) leeg en spoel zowel het mandje als de pot zelf met heet water. Ziezo, geen vieze aangekoekte resten meer!

Nu hoef je niet meer bang te zijn om lekkere gefrituurde hapjes klaar te maken. Probeer deze bijvoorbeeld eens:

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.