Meest recente artikelen

Zo maak je moeiteloos je friteuse schoon

Nooit meer schrobben!

Zo maak je moeiteloos je friteuse schoon Artikel

Een lekker gefrituurd hapje is altijd smullen, maar die frituurpan moet natuurlijk ook schoongemaakt worden, en da's iets minder leuk ... Gelukkig ontdekten wij een supersimpele hack die het allemaal een pak simpeler maakt!

Dat wij bij Libelle Lekker van handige keukenhacks houden, is geen geheim. Nu hebben we er ook eentje ontdekt voor een van de lastigste klusjes in de keuken: de friteuse schoonmaken. Wedden dat je 't na het lezen van dit artikel nooit meer anders doet?

Waarom moet je regelmatig je friteuse schoonmaken?

Een vieze, vette friteuse waar overal stof in blijft plakken en waar restjes ingebrand zijn: geef toe, daar wil je toch niets in klaarmaken, laat staan iets eten wat eruit komt? Vervang daarom niet alleen regelmatig het frituurvet, maar maak als je frituurpan dan toch leeg is, meteen ook het toestel schoon.

Hoe vaak moet je de olie in je friteuse vervangen?

De frituurolie vervangen doe je na vijf tot zeven keer frituren – of eerder, als ze vervuild is door bijvoorbeeld verbrande restjes of kruimeltjes paneermeel. Het vet tijdig vervangen is nodig omdat de olie door herhaald gebruik schadelijke stoffen ( zogenaamde PAK's en acrilamide) kan gaan bevatten, en omdat de olie na verloop van tijd ranzig kan worden. Hou een lijstje bij bij je friteuse waarop je noteert hoeveel keer je gefrituurd hebt om te weten wanneer het tijd is voor een vervangbeurt en schoonmaakbeurt.

De friteuse schoonmaken: zo doe je het

  1. Giet eerst de vieze frituurolie uit de friteuse met behulp van een trechter in een fles die je later naar het containerpark brengt.
  2. Vul daarna de lege frietketel voor 3/4 met water en voeg een vaatwastablet toe. Zet de friteuse aan op 90°C en laat 10 minuutjes inwerken.
  3. Giet de friteuse daarna (voorzichtig, want warm!) leeg en spoel zowel het mandje als de pot zelf met heet water. Ziezo, geen vieze aangekoekte resten meer!
  4. Neem de buitenkant van het toestel af met een vochtig sponsje met wat afwasmiddel en droog goed na. Zet alle onderdelen terug in elkaar. Klaar!

Nu hoef je niet meer bang te zijn om lekkere gefrituurde hapjes klaar te maken, want de frietketel kuisen wordt kinderspel!

Maak deze frituurhapjes in je schone friteuse

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen