Recept

Lichte vleeskroketjes en gebakken mozzarellasticks

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook van klassieke frituurhapjes kun je een gezonde versie maken! Deze hapjes bak je in de oven, in de pan of in de airfryer of heteluchtfriteuse. Maak ineens een voorraadje en bewaar dat in de diepvriezer, zo heb je altijd een lekker hapje in huis.

Voor de vleeskroketjes
  1. 1

    Breng de runderfond en 200 ml water aan de kook met de sjalot, knoflook, tijm en kruidnagels. Voeg het soepvlees (of stoofvlees) toe en laat 1.30 uur sudderen. Haal het vlees uit de pot en snij het heel fijn.

  2. 2

    Zeef de bouillon en breng 300 ml opnieuw aan de kook. Week de gelatine in koud water. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels koud water, giet bij de bouillon en laat 1 minuut meekoken. Zet de pot van het vuur en los de gelatine op in de warme bouillon.

  3. 3

    Meng het vlees met de bouillon, een scheutje room en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rol bolletjes van de mengeling, wentel door de bloem en schud goed af. Haal ze door de geklutste eieren en eindig met het paneermeel. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 20 tot 25 minuten in de oven.

Voor de mozzarellasticks
  1. 1

    Snij de mozzarella in dikke repen. Kluts de eieren. Hak het basilicum heel fijn. Meng de polenta met het basilicum, de oregano, 1 koffielepel zout en ½ koffielepel peper.

  2. 2

    Wentel de mozzarellarepen door het maïszetmeel, schud ze goed af, wentel ze door de geklutste eieren en eindig in de polenta. Leg in een afsluitbare doos en zet 1 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en bak hierin de mozzarallarepen kort aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de homemade ketchup
  1. 1

    Meng de tomatenpuree met de passata, agavesiroop, appelazijn en kruid met peper en zout. Serveer bij de hapjes.

In de airfryer
  1. 1

    De vleeskroketjes kun je - besprenkeld met olijfolie - ook in de heteluchtfriteuse bakken, 12 minuten op 190°C. Je zult dit in 2 keer moeten doen. De mozzarellasticks kun je helaas niet in de heteluchtfriteuse bakken - toch niet als je mozzarella gebruikt, die smelt te veel. Wil je ze toch in de airfryer maken, gebruik dan halloumi in plaats van mozzarella.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lichte vleeskroketjes en gebakken mozzarellasticks

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!