Meest recente artikelen

Stop dit in je vaatwasser voor je 'm aanzet

Ideaal tegen vlekken van hard water

Stop dit in je vaatwasser voor je 'm aanzet Artikel

Ben je 't ook beu om glazen, borden en pannen uit de afwasser te halen die niet sprankelend schoon zijn? Met deze gouden tip is dat binnenkort verleden tijd!

Je hebt het vast al eens meegemaakt: borden, glazen, potten en/of pannen die met een troebel laagje uit de vaatwasser komen. De boosdoener is hard water (water met een grote hoeveelheid kalk erin), en op zich is het geen enkel probleem: je vaat is wel degelijk schoon. Maar het is natuurlijk niet leuk dat je servies er niet net zo schoon uitziet als het is, zeker als er gasten over de vloer komen.

Om die vlekken te vermijden, kun je glansspoelmiddel gebruiken, maar dat heeft niet iedereen in huis. Gelukkig werkt witte azijn net zo goed! Je kunt een stevige scheut in het compartiment voor het spoelmiddel in de vaatwasmachine gieten, maar bij sommige machines lijkt dat de afdichting van dat compartiment niet ten goede te komen. Om zeker te zijn, kun je daarom ook gewoon een kommetje met azijn in het bovenste rek van je afwasser zetten.

Trouwens: ook om je vaatwasmachine zélf een grondige poetsbeurt te geven, kun je azijn gebruiken: zet opnieuw een kommetje witte azijn in het bovenste rek van je – lege –  vaatwasser en laat op een hoge temperatuur (en zonder detergent of vaatwastablet) draaien. Et voilà: een schone vaatwasser. Handig, toch?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen