Recept

Hartige oliebolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook zo gek op frituurhapjes? Deze hartige oliebolletjes met boschampignons en kaas vallen zeker in de smaak. Serveer ze met een dipsausje op basis van yoghurt en bieslook.

bereiding
  1. 1

    Week de gedroogde boschampignons 15 minuten in heet water. Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de gist bij de warme melk en laat 5 minuten staan tot het mengsel schuimt.

  2. 2

    Rasp of hak de provolone fijn. Giet de boschampignons af en hak ze fijn.

  3. 3

    Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Strooi ½ kl zout langs de zijkant en giet de warme melk, het ei en de suiker in het kuiltje. Klop tot een egaal beslag, meng het bier er onder. Voeg de provolone en boschampignons toe en meng goed, kruid met peper. Dek de kom af met een handdoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.

  4. 4

    Verhit de frituurolie tot 180°C. Dip 2 koffielepels in de olie, schep hoopjes uit het deeg en laat ze voorzichtig in de olie vallen. Na enkele minuten draai je de oliebolletjes om met een schuimspaan, laat ze dan nog enkele minuten garen of tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige oliebolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!