Meest recente artikelen

Zo hou je je snijplank schoon

Onze tips

Zo hou je je snijplank schoon How to's

Neem tijdens je lenteschoonmaak ook je snijplanken eens grondig onder handen. Met onze tips & tricks worden ze schoner en leven ze langer.

Onze tips

  1. Water en afwasmiddel kunnen de vezeltjes van houten snijplanken laten open komen. Laat ze daarom liever niet weken in water en stop ze zeker nooit in de vaatwasser, maar spoel ze onder de kraan schoon. Plastic snijplanken mogen natuurlijk wel in de vaatwasser, op de hoogst mogelijke temperatuur.
  2. Om snijplanken goed schoon te houden kun je ze best, naast de gewone afwasbeurten, eens in de zoveel tijd grondig ontsmetten. Dat doe je door houten planken af te nemen met azijn en door plastic planken een uurtje in een bak met verdund bleekwater te leggen.
  3. Moeten er ook vlekken en geurtjes verwijderd worden, dan kun je zowel houten als plastic planken een scrubbeurt geven met grof zout en een halve citroen. Het zuur van de citroen doodt bacteriën en het zout neemt geuren en vlekken op. Of bestrooi je planken met een laagje baksoda en verstuif er wat azijn over. Een vijftal minuutjes laten bubbelen, afspoelen en klaar.
  4. Een houten plank kun je na dit proces het best even insmeren met walnoot-, lijnzaad- of minerale olie. De olie vormt een beschermlaagje, zodat je nog langer plezier hebt van je plank.

Bron: Margriet

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen